Sommerferie klargøring


Sommerferie klargøring


Der har været lidt stille på det sidste, men det er skam ikke fordi vi går og keder os! 😉 #HAVKEBABBEN fylder 35 år og det betyder unægtelig også, at nogle ting bliver trætte på båden og skal fikses.

Som man kunne læse om i forrige afsnit, kom der vand ind gennem agterspejlets skroggennemføring. Fugen mellem skroggennemføringen og selve skroget var blevet træt og porøs efter mange års saltvand. Heldigvis er fugen over vandlinjen, hvilket betyder, at den kan skiftes uden at båden skal ud af vandet. Ligesom med alt andet på en båd skal man altid sætte ekstra tid af, for tingene tager bare længere end man lige regnede med.

Vi brugte en aften på at fjerne fyrets varmerør, for bedre at kunne komme til, på den trange plads agter i båden. Næste dag lykkedes det med meget besvær at frigøre slangen fra skroggennemføringen, men skroggennemføringen ville ikke give sig. Det var først på 3. dagen at det lykkedes med hjælp fra en rørtang og en papegøjetang. Ved at stå på badestigen kunne vi fjerne den gamle fuge og ligge en ny. Det var møj besværligt at montere skroggennemføringen igen, men rørtangen kom os til undsætning endnu en gang. Næste dag spulede vi aggressivt på skroggennemføring, for at teste om den var vandtæt. Det var den heldigvis til vores store lettelse. Søventilerne på skroggennemføringen er dog også trætte og kan ikke lukkes. Det er ikke så kritisk, eftersom søventilerne altid skal stå åbne for at tillade vandet, i cockpittet, at komme ud. Vi tænker der nok skal gøres noget ved det til vinter.

Det lyder måske alt sammen meget let, men der blev bandet og svovlet lidt igennem arbejdet. Så er det godt vi er to og kan hjælpe hinanden 😄

Vi fik også en gammel slidt/ødelagt sprayhood med båden, som har ligget på loftet hos den tidligere ejer de sidste mange år. Syningerne er gået op på den og den synger helt klart på sidste vers. Der er ventetid på en ny sprayhood og vi vil umuligt kunne nå at få den med på sejlerferie. Derfor har vi valgt at sy den gamle sprayhood i hånden med UV-“sytråd”. Den hænger bogstaveligt tal i en tynd tråd, men vi er optimistiske og håber at kunne få én sidste sæson ud af den.

#HAVKEBABBEN er også blevet medlem af Dansk Maxi-klub, der er en forening for bådejer med Maxi-både. De arrangere årligt en række træf rundt om i landet, som man kan deltage i. Blandt andet i Knebel Vig, der liger i Aarhus bugten, hvor vi har planer om at deltage i år. Vi glæder os til at møde nye søde mennesker og høre hvordan de har løst nogle af de udfordringer, der kan være på en Fenix-båd. Medlemsskabet har desuden udløst en ny flagstander, fire årlige medlemsblade og mulighed for fælles indkøb af f.eks. sprayhood, cockpittelt m.m.

Madrasserne, som vi sover på i båden, bliver fugtige på undersiden og vi har derfor investeret i et stort 2x2 meter madrasunderlag. Det løfter madrasserne op og sørger derved for, at der kommer luft under, således fugten ikke bliver fanget. I følge producenten reducerer det bakteriedannelsen med 90% og hjælper allergikere. Vi har endnu en overnatning til gode for at se om det virker, men den heldigvis kommer snart.

#HAVKEBABBEN er udstyret med en oppustelig kajak som vi endelig har fået undersøgt lidt nærmere. Det er et sjovt stykke legetøj som vi formentlig tager med på vores sejlerferie, hvis der bliver plads. Øllerne og Pepsi Max har højere prioritet 😄

Det eneste vi mangler nu, er lidt mere rengøring og små ting. Herefter burde #HAVKEBABBEN være klar til 4 ugers ferie, såfremt der ikke er noget nyt der pludselig går i stykker. Vi krydser fingre! - 7,9, 13 😄

Hvor sommerferien skal gå hen vides endnu ikke helt. Vi har et par løse aftaler med nogle af vores fantastiske søde sejlervenner rundt om i de danske farvande. Vi må se hvilken vej vinden blæser og hvor #HAVKEBABBEN fører os hen.

Se også