Båden tømmes og kælderrummet fyldes


Båden tømmes og kælderrummet fyldes


Efteråret er over os, og det betyder desværre, at sejlsæsonen for alvor ebber ud. Havnene tømmes lige så stille for både i vandet, til gengæld kæmper de om pladsen på havnenes vinteropbevaringspladser. På Egå Marina booker man sig ind på en ledig tid, når båden skal tages op. Det går stærkt, og de ledige tider bliver hurtigt få. Det lykkedes os at få en af de sidste tider i oktober, nemlig torsdag d. 31. klokken 13.30.

Inden båden kan komme på land, skal alt inventar, som kan mugne og blive ødelagt i den fugtige båd, med hjem i depotrummet til vores lejlighed. En søndag eftermiddag i oktober beslutter vi os for, at nu skulle storsejlet pilles af, inden masten kunne komme af den efterfølgende uge. Det startede med storsejlet, men det ene tog det andet, for når man først er i gang med at tømme båden, kan man lige så godt fortsætte. Både hynder, ekstra sejl, gardiner, bøger og veste blev hevet op af båden og lagt på en låne vogn fra havnen. Når man ejer en lille Suzuki Alto, bliver det hurtigt begrænset med plads. Vi er dog rimelig rutineret i at flytte mange ting på en gang i den lille bil, og kunne denne eftermiddag nøjes med at køre to gange. Så bliver man rigtig glad for, at båden kun ligger 10 minutter væk i bil!

Midt i nedpakningen kom vores kære bådnabo, Lois, hjem med David og kæresten om bord. Dem havde vi ikke set i måneder, så inden vi kunne kører helt hjem, skulle vi lige snakke lidt om løst og fast. Hjemme i kælderen ventede der os dog en lidt mindre hyggelig stemning. For at kunne gøre plads til alle bådtingene, måtte vi tømme det meste af rummet efter første køretur. Nede på havnen ventede den største madras, der skulle mosles ind bag ved alt det andet. Efter køretur nummer 2, fik vi dog det hele pakket pænt ind i rummet, som et vaskeægte Tetris spil. Som det kan ses på billedet, er pladsen godt udnyttet, men det hele kan heldigvis være der! I næste uge venter en eftermiddag med masteaftagning. Vi er lidt spændte, fordi det er førstegang vi tager masten af #HAVKEBABBEN, så vi har hentet assistance hos David, som er så sød at hjælpe os.

Se også