Bådoptagning


Bådoptagning


Så kom dagen, hvor kølen for sidste gang i denne sæson, var under vand. Vi havde begge taget fri, så vi kunne bruge hele dagen på båden. Klokken 13.30 var kranen booket og inden da, skulle motoren have skiftet olie og oliefilter. Alting tager lidt længere tid, når det er første gang, men efter magen overvejelse blev #HAKEBABBEN sejlet over til broen, der ligger i forlængelse af kranen, så hvis nu motoren ikke kunne starte, skulle vi ikke trække hende så langt 😉 Med lidt hjælp fra en online manual blev olie og filteret skiftet, og 10 minutter før tid, blev #HAVKEBABBEN løftet op i stropperne. På Egå Marina har de en kæmpe kran, der kun må betjenes af havnens medarbejdere. De to herre, der var på job denne dag, var vældig søde til at guide os og køre #HAVKEBABBEN over på hendes plads for vinteren.

Vi havde endnu ikke fået en stige, så op i #HAVKEBABBEN kom vi ikke foreløbigt. Efter en smut forbi lejligheden, kørte vi mod Tilst og Bauhaus, for at skaffe en stige, en affugter og lidt andre småting vi skulle bruge før vi kunne komme videre. 2 timer efter optagning stod vi igen på havnen. Man er ikke i tvivl om, at vi går mod mørkere tider, og vi skulle arbejde lidt effektivt for at nå de sidste projekter inden solen gik ned.

Motoren skulle vinterkonserveres inden vi ville forlade hende. Det var lidt nemmere sagt end gjort. Mørket begyndte at sænke sig på havnen og vejret blev lige så stille koldt. Efter lidt frustrationer, et opkald til en livline og et par forsøg mere, lykkedes det at få skyllet motoren i gennem med ferskvand. Efterfølgende pumpede vi klimavenlig frostsikringsvæske ind i motorens kølesystem. Båden kunne nu lukkes af. Bunden var dog helt grøn af alger og de er lidt nemmere at få af den, før de tørre helt ind. Bevæbnet med en vandslange, en børste og en pandelampe, gik vi i gang med at skrubbe bunden nogen lunde ren. Med vådt tøj, trætte kroppe og bundmaling alle steder, kunne vi sige farvel og på gensyn til #HAVKEBABBEN.

Sådan en sejr kræver en præmie og den bedste af slagsen, er hjemmelavet! Vi ”fejrede” optagningen med en omgang hjemmelavet æblekage med makroner og flødeskum til – mums! 😄

Se også